Hvis du vurderer å bryte deg inn på den elektroniske markedsplassen, eller hvis du allerede er etablert, kan du vurdere søkemotoroptimalisering for å maksimere tilstedeværelsen på nettet. Uansett om du blogger eller prøver å øke trafikken til nettbutikken din, vil du oppdage at SEO kan hjelpe.

Når du setter opp en side for SEO, unngå fristelsen til å sette opp tekst eller lenker spesielt for å manipulere søkemotorer. Tekst som for eksempel har samme farge som sidebakgrunnen, tekst som er usynlig liten, eller koblinger som bare er noen få piksler brede, vil utløse alarmer i søkemotoren. Disse «black hat» -metodene kan få nettstedet ditt utestengt helt fra oppføringene.

Når du konfigurerer SEO på nettstedet ditt, unngå å duplisere innhold på ulike sider på nettstedet ditt. I stedet for å få nettstedet ditt til å virke større og mer relevant for søkemotorer, vil du bli straffet for duplisering. Prøv i stedet å ha individualisert innhold på hver del av nettstedet ditt som er svært relevant for søkeordene for målet.

Nøkkelordtetthet er en viktig komponent i søkemotoroptimalisering. Hvis du vil at søkemotorer skal vurdere innholdet ditt av høy kvalitet, må du sørge for at ikke mer enn 20 prosent av innholdet på en side tas opp av nøkkelord.

Søkemotoren optimaliserer alle videoer på nettstedet ditt ved å inkludere søkeord i videotitler, tagger og beskrivelser. Verdens nest største søkemotor er YouTube og for noen søkeord google indekserEr YouTube-videoer på den første siden av søkeresultatene. Derfor er det fornuftig å bruke SEO-teknikker på alle videoer på nettstedet ditt.

En god måte å øke søkemotoroptimaliseringen på er å gjøre avtaler og bli kjent med andre nettsteder. Du bør snakke med lederne eller skaperne av andre ledende nettsteder og spørre om de kan gi en lenke til nettstedet ditt. Til gjengjeld bør du gjøre det samme.

Gjør den beskrivende taggen din engasjerende. Google og andre søkeplattformer vil bruke den til å lage den lille blurb om nettstedet ditt. Brukere leser ofte disse før de bestemmer seg for om de vil besøke et nettsted eller ikke. Konsise, beskrivende blurbs trekker besøkende til nettstedet ditt, noen ganger også før nettsteder som rangerer høyere enn ditt i et søk.

Hold deg så langt unna rammer og AJAX som mulig. Disse programmene, selv om de er pene og prangende, lar deg ikke koble fra dem, og søkemotorer kan ikke lese innholdet inni. Hvis du må bruke dem, kan du omgi dem med relevant innhold slik at søkemotorene kan ta en beslutning om å inkludere nettstedet ditt.

Ikke stole for tungt på programvare, eller «bots» som kobler nettstedet til søkemotorene. Søkemotorer endre sine algoritmer så ofte at det vanligvis viser seg vanskelig å velge riktig søkeord for å koble nettstedet til prominente motorer, selv med den beste programvaren. Velg en kvalifisert markedsførings tjeneste for å gi deg råd.

Faktum er at søkemotoroptimalisering nesten er et krav for å gjøre din online synlighet levedyktig. På world wide web vil du ikke risikere å bli druknet. Med tipsene og rådene i denne artikkelen vil du være godt på vei til å forbedre din online tilstedeværelse.